Η Φιλοσοφία μας: Το Gaia restaurant προσφέρει ένα ταξίδι γεύσεων το
οποίο ενεργοποιεί τις αισθήσεις και βασίζεται στη δημιουργικότητα που συνδυάζει
την Ελληνική & Μεσογειακή παράδοση με την σύγχρονη εξέλιξη και προοπτική
της υψηλής γαστρονομίας.
Οι Αξίες μας: Φιλοξενία, Εξυπηρέτηση, Ευγένεια,
Ποιότητα στη πρώτη ύλη, Γεύση, Χαλάρωση και Αισθητική.
Θέση εργασίας: Α' Μάγειρας
Καθήκοντα / Αρμοδιότητες
- Αντικαθιστά τον Chef εν τη απουσία του.
- Yπεύθυνος
για την άριστη γνώση του μενού και συνταγολογίου βάσει των προδιαγραφών που
έχει ορίσει ο Executive Chef.
- Υπεύθυνος να φροντίζει για την καθαριότητα του εξοπλισμού και των σκευών
που χρησιμοποιεί.
- Φροντίζει για την καθαριότητα των ψυγείων, μηχανημάτων,
χώρου του πόστου του και την ορθή χρήση του εξοπλισμού.
- Φροντίζει για την ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων
τηρώντας όλες τις διαδικασίες που περιγράφονται στη μελέτη του συστήματος HACCP του ξενοδοχείου με ιδιαίτερη
προσοχή κατά την παραλαβή των πρώτων
υλών της κουζίνας.
- Υπεύθυνος για την καθαριότητα και απολύμανση της κουζίνας στο τέλος της
ημέρας αλλά και κατά την διάρκεια
της.
- Ελέγχει
καθημερινά την κατάσταση των αποθηκών και των ψυγείων καθώς και τη λειτουργιά
τους στις κατάλληλες θερμοκρασίες. Συμπληρώνει τα αντίστοιχα έντυπα ελέγχου.
- Ελέγχει
καθημερινά τις αποθήκες για τυχόν ελλείψεις και για την ορθή ταξινόμηση των
προϊόντων. Φροντίζει να χρησιμοποιούνται τα παλαιοτέρα αποθηκευμένα είδη πρώτα.
Αναφέρει τα ακατάλληλα προϊόντα και ενημερώνει τον προϊστάμενο του.
- Υπεύθυνος
για την παρασκευή φαγητού προσωπικού.
- Παραδίδει
λεπτομερώς στην επόμενη βάρδια και ενημερώνει για την πορεία του μενού.
- Εκτελεί τις ευθύνες που απορρέουν από το Σύστημα
Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων.
- Ενημερώνεται για τα δρώμενα του τμήματος αλλά και
ολοκλήρου του ξενοδοχείου, όπως ειδικές βραδιές, εκδηλώσεις και προτρέπει τους
επισκέπτες να συμμετέχουν.
- Προσαρμόζεται στις δεδομένες εργασιακές συνθήκες και
είναι πρόθυμος να δουλέψει οποιαδήποτε βάρδια του υποδείξει ο προϊστάμενος του.
- Συμμετέχει
σε όλα τα meetings και εκπαιδεύσεις όσο συχνά
απαιτείται.
- Λειτουργεί
υπό πίεση χρόνου και υπάρχει σχετική ευχέρεια στο να διαχειρίζεται παράλληλα
την υπόλοιπη ομάδα.
- Διατηρεί την τάξη, πειθαρχεία και ηρεμία κατά την ώρα εργασίας της
κουζίνας.