Θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Η αγγελία εργασίας έχει λήξει

11/10/2024

Chef - Υπεύθυνος Κουζίνας

Τουρισμός - Ξενοδοχεία

Πόλη ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απασχόληση Πλήρης απασχόληση
Επίπεδο Σπουδών ΙΕΚ

Περιγραφή

To Hotel Panorama, Ξενοδοχείο 4* στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, αναζητά έμπειρο και δημιουργικό Chef - Υπεύθυνο Κουζίνας για να αναλάβει τη διαχείριση της κουζίνας. Το ξενοδοχείο είναι 12μηνης λειτουργίας και προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φιλοξενίας με πλούσιο πρωινό σε μπουφέ, α λα καρτ μενού και υπηρεσίες catering για δεξιώσεις και ομαδικές εκδηλώσεις. Η ζητούμενη θέση αφορά έμπειρο υπεύθυνο κουζίνας με ηγετικές ικανότητες που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της γαστρονομικής εμπειρίας των πελατών.

Αρμοδιότητες:

  • Σχεδιασμός και προσαρμογή μενού για το εστιατόριο (α λα καρτ), τα πρωινά, και τις δεξιώσεις/εκδηλώσεις, με έμφαση στην ποιότητα και την εποχικότητα των υλικών.
  • Επιλογή και προμήθεια υλικών σε συνεργασία με τους προμηθευτές για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας υλικών.
  • Οργάνωση και επίβλεψη της κουζίνας, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας φαγητών, της κατανομής εργασιών στην ομάδα και της τήρησης των χρόνων παρασκευής.
  • Εκπαίδευση και διαχείριση προσωπικού κουζίνας: Καθοδήγηση και ανάπτυξη της ομάδας μαγειρικής.
  • Διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς και την εσωτερική πολιτική του ξενοδοχείου.
  • Έλεγχος κόστους και αποθεμάτων για τη διαχείριση του προϋπολογισμού της κουζίνας και την αποφυγή σπατάλης.
  • Διασφάλιση άριστης ποιότητας στην προετοιμασία και παρουσίαση των πιάτων για όλους τους τύπους υπηρεσιών (à la carte, πρωινά, δεξιώσεις και γκρουπ).

Απαραίτητα Προσόντα

  • Εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών ως Chef ή Υπεύθυνος Κουζίνας σε ξενοδοχεία ή εστιατόρια αντίστοιχου επιπέδου.
  • Άριστη γνώση παρασκευής γευμάτων για à la carte μενού, πρωινά και μεγάλες εκδηλώσεις/γκρουπ.
  • Ικανότητα οργάνωσης και διοίκησης ομάδας κουζίνας.
  • Δυνατότητα δημιουργίας μενού με γνώση σύγχρονων γαστρονομικών τάσεων και τοπικών/διεθνών γεύσεων.
  • Γνώση και εφαρμογή κανόνων υγιεινής και ασφάλειας (HACCP).
  • Διοικητικές και οικονομικές γνώσεις στη διαχείριση της κουζίνας, έλεγχος κόστους και αποθεμάτων.
  • Ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας με τους διάφορους συνεργάτες (όπως πωλήσεις, προμηθευτές).
  • Δημιουργικότητα, επαγγελματισμός και πάθος για τη μαγειρική.

Παροχές

  • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών.
  • Συνεχής εκπαίδευση και ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης.
  • Φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον εργασίας σε ένα αναγνωρισμένο ξενοδοχείο.