Αρμοδιότητες
• Υποδοχή και συνοδεία των πελατών στα τραπέζια τους
• Παρουσίαση του μενού και παροχή λεπτομερών πληροφοριών, εφόσον ζητηθούν (π.χ., σχετικά με τις μερίδες, τα υλικά ή πιθανές τροφικές αλλεργίες)
• Προετοιμασία τραπεζιών, τοποθετώντας λινά, μαχαιροπίρουνα και ποτήρια
• Παροχή προτάσεων σχετικά με το μενού, εφόσον ζητηθούν
• Πώληση επιπρόσθετων προϊόντων, όταν είναι δυνατόν
• Λήψη ακριβούς παραγγελίας φαγητού και ποτών, χρησιμοποιώντας λογισμικό παραγγελιοληψίας POS, δελτία παραγγελιών
• Σερβίρισμα παραγγελιών φαγητού και ποτών
• Έλεγχος πιάτων και σερβίτσιων ως προς την καθαριότητά τους και την παρουσίαση, όπως και αναφορά τυχόν προβλημάτων
• Στήσιμο τραπεζιών και διατήρηση της σάλας του εστιατορίου τακτοποιημένης
• Παράδοση λογαριασμού και είσπραξη πληρωμής ή χρέωσης
• Μεταφορά λερωμένων πιάτων, ποτηριών και μαχαιροπίρουνων στην κουζίνα για πλύσιμο
• Τήρηση όλων των σχετικών κανονισμών υγιεινής
• Παροχή άριστης εξυπηρέτησης στους πελάτες
• Ολοκληρώνει τις καθημερινές υποχρεώσεις που έχει ορίσει ο προϊστάμενος και ο F&B Manager για κάθε μεμονωμένη βάρδια.