Η εταιρεία Εστία Αρτοποιία, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των εργασιών της αναζητεί να προσλάβει νέους συνεργάτες στις παραγωγικές μονάδες Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής:
Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας
Καθήκοντα:
1. Έλεγχος Ποιότητας Παραγωγής:
- Διαρκής παρακολούθηση των διαδικασιών παραγωγής για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις εσωτερικές και εξωτερικές προδιαγραφές ποιότητας.
- Δειγματοληψία προϊόντων σε διαφορετικά στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.
- Καταγραφή μετρήσεων και σύγκριση με καθορισμένα πρότυπα ποιότητας.
- Καθημερινός έλεγχος θαλάμων ψύξης και καταγραφής θερμοκρασιών στο σύστημα.
- Προτάσεις βελτίωσης ποιότητας παραγωγικής διαδικασίας.
- Έλεγχος και τήρηση αρχείου πιστοποιητικών υγείας εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής.
- Δημιουργία κουλτούρας ποιότητας στην παραγωγική μονάδα.
2. Διαχείριση Μη Συμμορφώσεων:
- Εντοπισμός και αναφορά αποκλίσεων ή προβλημάτων ποιότητας.
- Συνεργασία με το τμήμα παραγωγής για τη διόρθωση μη συμμορφώσεων.
- Διασφάλιση ότι οι διορθωτικές ενέργειες εφαρμόζονται αποτελεσματικά.
- Ενημέρωση προμηθευτών σχετικά με ευρήματα και ποιοτικές αποκλίσεις πρώτων υλών – τήρηση αρχείου επικοινωνίας.
- Αντιμετώπιση παραπόνων ποιοτικών θεμάτων καταστημάτων και πελατών λιανικής, επικοινωνία - τήρηση αρχείου επικοινωνίας.
- Έλεγχος ορθής αποθήκευσης και μεταφοράς πρώτων υλών, ημιτελών και τελικών προϊόντων.
3. Εργαστηριακές Αναλύσεις:
- Προγραμματισμός και διεξαγωγή φυσικοχημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων σε πρώτες ύλες, ημιτελή και τελικά προϊόντα, νερό και επιφάνειες εργασίας,
- Χρήση και συντήρηση εξοπλισμού ποιοτικού ελέγχου.
- Έλεγχος καταλληλόλητας εξοπλισμού παραγωγής, προτάσεις για ανανέωση ή τροποποίηση του.
4. Ενημέρωση και Τεκμηρίωση:- Σύνταξη αναφορών ποιότητας και καταγραφή δεδομένων.
- Ενημέρωση και επικαιροποίηση αρχείων σύμφωνα με τα πρότυπα ISO, HACCP,FSSC,IFS ή άλλα συστήματα ποιότητας που εφαρμόζονται.
- Άμεση ενημέρωση συνταγών, αρχείων ποιότητας και αλλαγών στο ERP.
- Τήρηση αρχείου προδιαγραφών πρώτων υλών.
5. Συμμόρφωση με Κανονισμούς:
- Διασφάλιση της συμμόρφωσης της παραγωγικής διαδικασίας με τη νομοθεσία τροφίμων και τις κατευθυντήριες οδηγίες.
- Υποστήριξη κατά τις επιθεωρήσεις από πιστοποιητικούς φορείς ή άλλες ελεγκτικές αρχές.
6. Εκπαίδευση Προσωπικού:
- Εκπαίδευση των εργαζομένων σε θέματα ασφάλειας και ποιότητας.
- Διασφάλιση της ευθυγράμμισης της ομάδας παραγωγής με τις πρακτικές και διαδικασίες ποιότητας.