Θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Η αγγελία εργασίας έχει λήξει

11/09/2024

Chef - Υπεύθυνος Κουζίνας

Τουρισμός - Ξενοδοχεία

Πόλη ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απασχόληση Πλήρης απασχόληση
Επίπεδο Σπουδών ΙΕΚ

Περιγραφή

Ξενοδοχείο 12μηνης λειτουργίας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης αναζητά έναν έμπειρο και δημιουργικό Chef, Υπεύθυνο Κουζίνας για να αναλάβει τη διαχείριση της κουζίνας. Το ξενοδοχείο προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φιλοξενίας με πλούσιο πρωινό σε μπουφέ, α λα καρτ μενού και υπηρεσίες catering για δεξιώσεις και ομαδικές εκδηλώσεις. Αναζητούμε έναν ηγέτη που θα συμβάλει στη συνεχή αναβάθμιση της γαστρονομικής εμπειρίας των πελατών μας.

Αρμοδιότητες:

  • Σχεδιασμός και προσαρμογή μενού για το εστιατόριο (α λα καρτ), τα πρωινά, και τις δεξιώσεις/εκδηλώσεις, με έμφαση στην ποιότητα και την εποχικότητα των υλικών.
  • Επιλογή και προμήθεια υλικών σε συνεργασία με τους προμηθευτές για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας υλικών.
  • Οργάνωση και επίβλεψη της κουζίνας, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας φαγητών, της κατανομής εργασιών στην ομάδα και της τήρησης των χρόνων παρασκευής.
  • Εκπαίδευση και διαχείριση προσωπικού κουζίνας: Καθοδήγηση και ανάπτυξη της ομάδας μαγειρικής.
  • Διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς και την εσωτερική πολιτική του ξενοδοχείου.
  • Έλεγχος κόστους και αποθεμάτων για τη διαχείριση του προϋπολογισμού της κουζίνας και την αποφυγή σπατάλης.
  • Διασφάλιση άριστης ποιότητας στην προετοιμασία και παρουσίαση των πιάτων για όλους τους τύπους υπηρεσιών (à la carte, πρωινά, δεξιώσεις και γκρουπ).

Απαραίτητα Προσόντα

  • Εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών ως Chef ή Υπεύθυνος Κουζίνας σε ξενοδοχεία ή εστιατόρια αντίστοιχου επιπέδου.
  • Άριστη γνώση παρασκευής γευμάτων για à la carte μενού, πρωινά και μεγάλες εκδηλώσεις/γκρουπ.
  • Ικανότητα οργάνωσης και διοίκησης ομάδας κουζίνας.
  • Δυνατότητα δημιουργίας μενού με γνώση σύγχρονων γαστρονομικών τάσεων και τοπικών/διεθνών γεύσεων.
  • Γνώση και εφαρμογή κανόνων υγιεινής και ασφάλειας (HACCP).
  • Διοικητικές και οικονομικές γνώσεις στη διαχείριση της κουζίνας, έλεγχος κόστους και αποθεμάτων.
  • Ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλες ομάδες (όπως πωλήσεις, προμηθευτές).
  • Δημιουργικότητα, επαγγελματισμός και πάθος για τη μαγειρική.

Παροχές

  • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών.
  • Συνεχής εκπαίδευση και ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης.
  • Φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον εργασίας σε ένα αναγνωρισμένο ξενοδοχείο.