O ξενοδοχειακός όμιλος Caldera Group, με έδρα τα Χανιά, αναζητεί έμπειρο και δημιουργικό Chef με τουλάχιστον 10 χρόνια
επαγγελματικής εμπειρίας για να ηγηθεί της κουζίνας και να προσφέρει μοναδικές
γαστρονομικές εμπειρίες στα ξενοδοχεία.
Κύριες αρμοδιότητες:
- Ανάπτυξη και σχεδιασμός μενού: δημιουργία εποχιακών μενού
για μπουφέ και à la carte
εστιατόρια. Ανάπτυξη καινοτόμων συνταγών που αντικατοπτρίζουν την ταυτότητα του
ξενοδοχείου και τις μεσογειακές παραδόσεις. Ακριβής κοστολόγηση μενού για τη
διασφάλιση της κερδοφορίας και τη διατήρηση σταθερής ποιότητας σε όλα τα πιάτα.
- Διαχείριση κουζίνας: καθοδήγηση και επίβλεψη της ομάδας
κουζίνας, συμπεριλαμβανομένων των Sous Chefs, Chef de Partie
και βοηθητικού προσωπικού. Εκπαίδευση προσωπικού σε μαγειρικές τεχνικές,
συνταγές και πρωτόκολλα ασφαλείας. Σχεδιασμός και προγραμματισμός για ομαλή
λειτουργία κατά τις ώρες αιχμής.
- Προετοιμασία και παρασκευή φαγητού: επίβλεψη της
προετοιμασίας των πιάτων για την εξασφάλιση ποιότητας, παρουσίασης και σωστής
μεριδοποίησης
- Διαχείριση αποθεμάτων και κόστους: παρακολούθηση των
αποθεμάτων, παραγγελία υλικών και διασφάλιση ότι η κουζίνα λειτουργεί με
οικονομική αποδοτικότητα. Μείωση φθορών και βελτιστοποίηση των
πόρων.
- Συμμόρφωση με υγειονομικούς κανονισμούς: διασφάλιση της
τήρησης όλων των προτύπων ISO 22000 και
κανονισμών για την ασφάλεια των τροφίμων. Διενέργεια τακτικών
επιθεωρήσεων και διασφάλιση υψηλών προτύπων υγιεινής.
- Επικοινωνία με πελάτες και διαχείριση σχολίων: διαχείριση
ειδικών διατροφικών αναγκών και επαγγελματική αντιμετώπιση παραπόνων που
σχετίζονται με τα τρόφιμα
- Συνεργασία: στενή συνεργασία με το προσωπικό εξυπηρέτησης
για την παροχή άριστης υπηρεσίας και διατήρηση ανοιχτής επικοινωνίας με όλα τα
τμήματα για την εύρυθμη λειτουργία του ξενοδοχείου