Ο/Η Commis είναι υπεύθυνος/η για τη βοήθεια στην προετοιμασία φαγητού, το μαγείρεμα και την οργάνωση του σταθμού εργασίας, υπό την καθοδήγηση των ανώτερων μελών της κουζίνας. Με έμφαση στη μάθηση και την εξέλιξη, ο ρόλος του/της Commis είναι καθοριστικός στην υποστήριξη της ομάδας της κουζίνας, στην εκμάθηση βασικών μαγειρικών τεχνικών και στη συμβολή στη συνολική επιτυχία της γαστρονομικής λειτουργίας.
Κύρια Καθήκοντα και Υποχρεώσεις:
- Προετοιμάζει την καθημερινή παραγωγή σύμφωνα με τις συνταγές και τα καθορισμένα πρότυπα - δημιουργεί απόθεμα για αποφυγή υπερπαραγωγής.
- Οργανώνει τα ψυγεία και τους καταψύκτες σύμφωνα με τα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων.
- Ελέγχει την καλή λειτουργία του εξοπλισμού, καταγράφει τις θερμοκρασίες ψυγείων και καταψυκτών και αναλαμβάνει δράση όταν απαιτείται.
- Διατηρεί την υψηλότερη ποιότητα και εμφάνιση σε όλα τα παρασκευαζόμενα φαγητά.
- Τηρεί τα πρότυπα υγιεινής και εφαρμόζει την πολιτική "Καθαρίζουμε καθώς εργαζόμαστε".
- Καθαρίζει και τακτοποιεί τον χώρο εργασίας μετά την παραγωγή και στο τέλος της βάρδιας.
- Ακολουθεί τις διαδικασίες σωστής αποθήκευσης
- Χρησιμοποιεί σωστά τα καθαριστικά, σύμφωνα με τις διαδικασίες.
- Εκτελεί άλλες σχετικές εργασίες όπως του ανατεθούν από τη διοίκηση.
- Συμμετέχει στην προετοιμασία των πρώτων υλών, όπως ξεφλούδισμα, τεμαχισμό, κοπή και μεριδοποίηση, σύμφωνα με τυποποιημένες συνταγές και οδηγίες.