Οι 5 πιο χρήσιμες συμβουλές digital marketing για το 2021 από την digital challenge_

Εκπαίδευση

26/2/2021 4:15:00 μμ

Το digital marketing είναι κάτι που ούτως ή άλλως μας απασχολεί ιδιαίτερα εδώ και χρόνια. Με την πανδημία του κορωνοϊού, αυτό το ζεστό ενδιαφέρον έγινε επιτακτική ενασχόληση για κάθε επιχείρηση που θέλει να επιβιώσει.

Βέβαια, όταν λέμε digital marketing, εννοούμε ένα τεράστιο κομμάτι του marketing, το οποίο σχετίζεται με την ψηφιακή προβολή μιας επιχείρησης. Έτσι, είναι αδύνατο να συνοψίσουμε σε ένα άρθρο όλες τις τάσεις του κλάδου για το 2021.

Μπορούμε, όμως, να δώσουμε έμφαση στις σημαντικότερες, αυτές που ήρθαν  για να μείνουν καιρό. Ρωτήσαμε τους ειδικούς από τη digital challenge_, που η βασική τους φιλοσοφία είναι να βρίσκονται πάντα μπροστά από τις εξελίξεις, και κρατήσαμε τις χρησιμότερες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν το 2021 και όχι μόνο.

Δημιουργήστε πρωτότυπο και ποιοτικό περιεχόμενο
Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις συνειδητοποιούν τη σημασία της αλληλεπίδρασης με το κοινό τους. Το content marketing είναι ο τρόπος σας να μιλήσετε στο κοινό σας και να τραβήξετε το ενδιαφέρον του. Η αλληλεπίδραση ξεκινάει πάντα από το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στις εταιρικές σας σελίδες. 
Τα videos, oι φωτογραφίες,  τα e-books, τα άρθρα και τα infographics είναι κάποιες από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες περιεχομένου, που χρησιμοποιούνται για προβολή επιχειρήσεων και προϊόντων. Το περιεχόμενο πρέπει να είναι σχετικό με την επιχείρηση (π.χ. εκπαιδευτικό, ενημερωτικό, χιουμοριστικό ή πνευματώδες) και φυσικά να είναι πρωτότυπο και όχι αντιγραφή.

Η σημασία του branding για την online επιχείρηση
Το branding έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια συνεκτική εικόνα της επιχείρησης, αποκτώντας έτσι πιστούς οπαδούς. Το branding αποτυπώνεται στο logo και το website της επιχείρησης, όμως μην κάνετε το λάθος να το σταματήσετε εκεί.
Οι βασικές αρχές και αξίες της επιχείρησής σας είναι αυτές που εντυπώνονται στη μνήμη των πελατών και είναι εκείνες  που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό. Ενσωματώστε την αξία του brand σας στις καμπάνιες σας και στους social λογαριασμούς σας, δημιουργώντας έναν ακέραιο χαρακτήρα για την επιχείρηση, offline και online. 

Χρησιμοποιήστε το SEO έξυπνα
Οι τάσεις στο SEO αλλάζουν συνεχώς. Υπάρχουν, όμως, κάποιες βασικές σταθερές που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια. Μία από αυτές είναι η πρόθεση αναζήτησης.
Για να πετύχετε με τη στρατηγική σας στο SEO, είναι απαραίτητο να στοχεύσετε σε λέξεις-κλειδιά, που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένη πρόθεση του χρήστη. Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης ψάχνει τον όρο «digital marketing» δεν είναι απαραίτητο ότι αναζητά digital marketing agency.
Μπορεί να ψάχνει επαγγελματική εκπαίδευση πάνω σε αυτό το θέμα. Θα ήταν σαφώς αποδοτικότερο να στοχεύσετε στον όρο «digital marketing Θεσσαλονίκη», αν θέλετε να προσελκύσετε χρήστες, που αναζητούν εταιρεία digital marketing στη Θεσσαλονίκη.

Φωνητική αναζήτηση
Στην εποχή μας, οι άνθρωποι θέλουν αποτελέσματα και τα θέλουν γρήγορα. Αντί να πληκτρολογούν ένα ερώτημα στη Google, όλο και περισσότεροι χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν φωνητική αναζήτηση.
Για να προσαρμοστείτε σε αυτή την τάση, το περιεχόμενό σας πρέπει να βελτιστοποιηθεί για φωνητική αναζήτηση. Αναζητήστε τις συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι χρήστες και απαντήστε σε αυτές με συντομία και απλότητα, ακριβώς όπως γίνεται στον προφορικό λόγο.

Βελτιστοποιήστε τη στρατηγική email marketing
Το email marketing έχει την υψηλότερη απόδοση επένδυσης για μικρές επιχειρήσεις. Φυσικά, αυτό είναι δυνατό μόνο με τη δημιουργία ενός email, που έχει ελκυστικό θέμα και προσωποποιημένο μήνυμα.
Πιο συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο να κατηγοριοποιήσετε τη βάση επαφών σας, ώστε κάθε ομάδα να αντικατοπτρίζει δυνητικούς ή επαναλαμβανόμενους πελάτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Για παράδειγμα, μπορείτε να ομαδοποιήσετε τους επισκέπτες που εγκατέλειψαν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα αφήνοντας ένα γεμάτο καλάθι, και να τους προσφέρετε έκπτωση στα προϊόντα του καλαθιού τους.

Θέλετε να δείτε πιο αναλυτικά προς τα πού πηγαίνει το digital marketing στις μέρες μας; Επισκεφθείτε το ενημερωμένο blog της digital challenge_,  και μάθετε για τις απεριόριστες δυνατότητες στον κόσμο του online επιχειρείν.